Du er her

Velets historie

Heilo vel er et relativt gammelt vel i Nydalen (eller Storo, om du vil) i Oslo. Velet omfatter alle adresser i Gunnar Schjelderups vei fra nummer 15 til 41.

De eldste husa i velet er direktørboligen (nummer 25) og de såkalte gamle rekkehusa. Dette er 27, 29, 31, 37, 39 og 41, bygget med noen års mellomrom tidlig på femtitallet. Bygningene blei satt opp delvis på dugnad av og for ansatte på Christiania Spigerverk, som da holdt til i Nydalen og fortsatt har noen kontorlokaler der. Velet blei danna mer eller mindre med en gang.

Seinere har flere bygg kommet opp, inkludert de fire høyhusa som til sammen utgjør The Academy og Boligsameiet Gunnar Schjelderups vei 33, endel nye rekkehus (17, 19, 21) og et terrassehus (15+23).

Heilo vel har pliktig medlemskap for alle husstandene fordi husstandene sammen eier den private delen av Gunnar Schjelderups vei (fra rundkjøringa utafor Nydalen Kvarter).

Heilo vel har historisk vært et aktivt vel og deltar i debatt og som pressgruppe rundt mye av det som skjer i nabolaget, som f.eks. utbygginga av Nydalen Kvarter og Schibsteds trykkeri. Nå for tida er en av våre viktigste oppgaver å passe på at undergangen som er planlagt under Gjøvikbanen ved Nydalen Kvarter blir fullført sommeren 2010.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer