Du er her

Sandakerveien 113-119

Avantor A/S eier jo som kjent det meste av Nydalen, inkludert "T-banetomta", også kjent som Sandakerveien 113-119. Her har de selvsagt store planer for utbygging, en utbygging som utvilsomt vil berøre oss på Heilo.

Det har tidligere vært flere planforslag lagt fram for denne tomta, men ingenting har skjedd, og tomta har stått brakk (bortsett fra noen p-plasser) i mange år.

I mars 2016 kom COWI på vegne av Avantor med et nytt forslag. Foreløpig er de dokumentene som finnes kun et grunnlag for et oppstartsmøte med PBE, med tanke på en framtidig reguleringsplan.

Forslaget går på en mer eller mindre sammenhengende bebyggelse rundt hele tomta på ca 5-6 etasjer, med et grøntdrag i midten på skrå fra Storosenteret ned mot BI. I tillegg legges det opp til å bygge noen slags tårn oppå med jevne mellomrom. Det høyeste av disse tårnene planlegges til 54m over terreng opp mot Gunnar Schjelderups vei (dog noe uklart hvor terreng er her, enten nede på plassen eller helt oppe ved GSV).

Tomta ligger sør og litt vest for Heilo vel, og med såpass solide høyder vil den helt sikkert skape endel skygge. Foreløpig er det ikke lagt fram noen skyggediagram eller annen slik analyse, men vi følger hvertfall med.

Saksinnsyn hos PBE finner du her

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer